Recept van de dag: Courgette pappardelle arrabiata met mozzarella

doorValérie Wautersop 16/04/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 553 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes (grote)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tomaten
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek brede linten van de courgette met een dunschiller. Het midden van de courgettes kan je moeilijk schillen, snij dat fijn. Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet plat liggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2/3de van de olijfolie. Zet 6 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Breng een grote pot water aan de kook. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chilipeper fijn (verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt). Snij in het vel van de tomaten een kruisje.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan. Voeg de tomatenblokjes en de chilipeper toe, kruid met peper en zout. Voeg na 3 minuten de passata toe en laat 5 à 8 minuten zachtjes pruttelen.

4. Pluk de blaadjes basilicum en snij fijn. Schep de courgettelinten op de borden en verdeel er de saus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Werk af met de fijngesneden basilicum en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 11 april (12u 's middags) tot en met donderdag 18 april middags 12 u. Levering op dinsdag 23 april. Bestellen kan via deze link.