Recept van de dag: Courgettespaghetti carbonara

doorValérie Wautersop 27/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 752 kcal

Dit heb je nodig:

2 courgettes

1 bio-ei

½ potje lichte room

30 g parmezaan

150 g gerookte spekblokjes

1 el olijfolie

peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

2. Scheid het ei (de eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Meng de eidooier(s) met de lichte room en 2/3de van de parmezaan. Kruid royaal met peper en een klein beetje zout.

3. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) en bak de spekblokjes krokant.

4. Haal de pan van het vuur en schep er de roommengeling door. Roer goed om. Roer er nu de courgettespaghetti door.

5. Serveer de courgettespaghetti carbonara en werk af met de rest van de parmezaan.

 

TIP: Dit is een koolhydraatarme maaltijd. Wil je er toch een extra vulproduct bij serveren, serveer dan met (volkoren) spaghetti.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 28 maart middags 12 u. Levering op maandag 1 april. Bestellen kan via deze link.