Recept van de dag: Courgettespaghetti met kip in tomatensaus en kruidige cashewnoten

doorValérie Wautersop 18/03/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 623 kcal

Dit heb je nodig:

1 ui
1 teentje knoflook

125 g kerstomaten

2 kipfilets

1 blik tomatenblokjes

2 courgettes

1 kl kurkuma

1 kl paprikapoeder

30 g cashewnoten

3 el olijfolie

peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Halveer de kerstomaten. Snij de kipfilets in blokjes.

2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kip en de knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg na 5 minuten de kerstomaten toe.

4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Meng de kurkuma met het paprikapoeder en een snufje zout. Schik de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de kruidenmengeling over. Zet 5 minuten mee in de oven.

6. Roer de courgettenoedels door de saus, strooi er de cashewnoten over en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 12 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 19 maart 's middags 12 u. Levering op maandag 23 maart. Bestellen kan via deze link.