Recept van de dag: Courgetti met romige basilicum-avocadopesto

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 grote handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 en 1/2 rijpe avocado
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el citroensap
  • 1/4 kop pijnboompitten
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 snufje zeezout
  • enkele eetlepels edelgist
  • 4 à 6 el extra vierge olijfolie
  • extra verse basilicumblaadjes

Zo ga je aan de slag:

  1. Was de courgettes en maak lange slierten met een spirelli- of spiraalsnijder. Gebruik het deel met de zaadjes niet, want dat is nogal bitter.
  2. Mix de slierten voorzichtig door elkaar met je handen. Doe de basilicumblaadjes, avocado, knoflook,
  3. Doe de pesto in een kom. Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Proef en voeg eventueel wat meer peper en/of zout toe.
  4. Meng de pesto voorzichtig door de courgetti en serveer met verse basilicumblaadjes.

Meer recepten vind je in ‘One Healthy Family’ van Ellen Charlotte Marie (Lannoo, € 24,99).