Recept van de dag: Courgetti met romige basilicum-avocadopesto
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Dit heb je nodig:
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 1 grote handvol verse basilicumblaadjes
- 1 en 1/2 rijpe avocado
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 el citroensap
- 1/4 kop pijnboompitten
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- 1 snufje zeezout
- enkele eetlepels edelgist
- 4 à 6 el extra vierge olijfolie
- extra verse basilicumblaadjes
Zo ga je aan de slag:
- Was de courgettes en maak lange slierten met een spirelli- of spiraalsnijder. Gebruik het deel met de zaadjes niet, want dat is nogal bitter.
- Mix de slierten voorzichtig door elkaar met je handen. Doe de basilicumblaadjes, avocado, knoflook,
- Doe de pesto in een kom. Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft roeren. Proef en voeg eventueel wat meer peper en/of zout toe.
- Meng de pesto voorzichtig door de courgetti en serveer met verse basilicumblaadjes.
Meer recepten vind je in ‘One Healthy Family’ van Ellen Charlotte Marie (Lannoo, € 24,99).