Recept van de dag: couscousslaatje

doorNele Annemansop 05/01/2019

Elke dag schotelen je een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen - 587,6 kcal per persoon

Dit heb je nodig:

  • 480 ml water
  • 240 g couscous
  • 160 g fetakaas
  • 320 g rode biet
  • verse muntblaadjes
  • 200 g kerstomaten
  • 80 g zonnebloempitten
  • 12 ml citroensap
  • peper
  • zout
  • 200 g rucola
  • 80 g rozijnen

Zo ga je aan de slag:

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Doe de couscous in een diepe kom en giet het water erover. Dek de kom af en laat de couscouskorrels zwellen.
  3. Verbrokkel de fetakaas. Snij de rode biet, muntblaadjes en kerstomaten fijn.
  4. Zet een pan op een middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten (zonder vetstof). Hou de pan goed in het oog en roer voldoende om verbranden van de pitten te voorkomen.
  5. Als de couscous gaar is, roer je deze even door. Eenmaal afgekoeld voeg je het citroensap, het peper en het zout toe.
  6. Voeg alle overige ingrediënten toe en roer goed door. Serveer koel. Smakelijk!
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit boek: 'De klok rond lekker en gezond voor 6 euro' van Babs Vandervoort & Ilse Cornelis (Borgerhoff & Lamberigts, € 14,95).