Recept van de dag: crumbletaart met appel en blauwe bessen

doorNele Annemansop 31/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig voor een grote koek:

  • 3 appels
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 eetlepel honing
  • 200 g havermout
  • 200 g amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 6 eetlepels kokosolie

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de appels in stukjes en meng ze samen met de blauwe bessen en de honing in een kom. Laat even staan.
  3. Meng de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom. Doe er de gesmolten kokosolie bij en kneed tot een kruimelig deeg.
  4. Neem een rechthoekige bakvorm. Doe er drie vierde van het amandel-havermoutmengsel in en duw goed aan met de achterkant van een lepel. Giet er dan het peer-bessenmengsel over. Verdeel goed over de bakvorm.
  5. Strooi er de rest van het amandel-havermoutdeeg over. Dit mag een crumblestructuur hebben. Wil je het extra crunchy? Strooi er dan nog een handvol gebroken walnoten over.
  6. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Power Boost' van Claudia Van Avermaet (Lannoo, € 24,99).