Recept van de dag: de gezonde versie van mac'n cheese, oftewel pasta met avocadosaus

doorNathalie Topsop 06/07/2019

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Met deze spaghetti met avocadosaus staat er lijnvriendelijk comfort food op het menu.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • een half bouillonblokje
  • 100 ml water
  • 1 sjalot
  • een teentje look
  • een handjevol munt, basilicum of koriander
  • 200 g volkorenpasta
  • een halve verse chilipeper (of gedroogd chilipoeder)
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • een handjevol parmezaanschilfers

Zo ga je aan de slag:

1. Snijd de sjalot fijn. Fruit kort aan in een steelpannetje met olijfolie. Pers de look en voeg toe. Verkruimel het halve bouillonblokje over het geheel, en blus dan met het water.

2. Snijd de avocado open en lepel het vruchtvlees bij in het steelpannetje. Laat het kort meekoken, en haal het pannetje dan van het vuur.

3. Breng de pasta aan de kook volgens de instructies op de verpakking.

4. Hak de verse kruiden en snijd de chilipeper. Voeg toe aan het avocadomengsel. Lepel er het citroensap onder. Mix dan tot je een glad geheel bekomt. Kruid naar smaak af met peper en zout.

5. Giet de pasta af. Doe die even terug in de kookpot, en roer er de avocadosaus doorheen. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de parmezaanschilfers.