Recept van de dag: Dhal met geroosterde bloemkool
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * Bereidingstijd: 30 minuten tot 1 uur * 245 kcal.
Dit heb je nodig:
- 250 gram rode linzen
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 ui, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 10 gram koriander
- 2 cm gember, geraspt
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 ml yoghurt
- 1 el mosterdzaad
- 2 el plantaardige olie
- 1 el komijnzaad
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
- Verhit de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de bloemkoolroosjes op. Besprenkel met 1 eetlepel plantaardige olie. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin is en zacht.
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui 5 minuten op een matig vuur. Voeg dan de knoflook toe en laat 3 minuten garen. Voeg dan de mosterdzaadjes, het komijnzaad en de gember toe. Voeg na 2 minuten het blik tomaten, de linzen en 500 ml water toe.
- Breng aan de kook en laat zachtjes 20 - 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Kruid af met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de dhal met de geroosterde bloemkool, de koriander en een schepje yoghurt.