Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Recept van de dag: Dhal met geroosterde bloemkool

doorValérie Wautersop 20/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * Bereidingstijd: 30 minuten tot 1 uur * 245 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram rode linzen
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 ui, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 10 gram koriander
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 ml yoghurt
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el komijnzaad
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verhit de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de bloemkoolroosjes op. Besprenkel met 1 eetlepel plantaardige olie. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de bloemkool goudbruin is en zacht.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een kookpot en stoof de ui 5 minuten op een matig vuur. Voeg dan de knoflook toe en laat 3 minuten garen. Voeg dan de mosterdzaadjes, het komijnzaad en de gember toe. Voeg na 2 minuten het blik tomaten, de linzen en 500 ml water toe.
  3. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 - 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Kruid af met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de dhal met de geroosterde bloemkool, de koriander en een schepje yoghurt.