Recept van de dag: Eénpotspasta puttanesca

doorValérie Wautersop 20/06/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 697 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 45 g zwarte olijven
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el kappertjes
  • ½ kl chilivlokken
  • 10 g bieslook
  • 40 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de olijven in plakjes.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pot op een middelhoog vuur. Voeg de rode ui, de suiker en een snufje zout toe. Roerbak zachtjes gedurende 5 minuten.

3. Schenk per persoon 250 milliliter warm water in de pot en verkruimel de groentebouillon er in. Breng aan de kook.

4. Zet het vuur wat zachter en voeg de spaghetti toe. Schep er de tomatenblokjes, de knoflook, de kappertjes, de olijven en de chilivlokken bij.

5. Voeg de rest van de olijfolie en peper toe. Laat afgedekt 7 minuten koken. Roer goed om. Haal het deksel van de pot en laat al roerend de saus nog ongeveer 5 minuten indikken. Snij de bieslook fijn.

6. Haal de pot van het vuur en roer er de helft van de bieslook en de helft van de parmezaan door. Verdeel de spaghetti puttanesca over de borden en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 15 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 22 juni 's middags 12 u. Levering op maandag 26 juni. Bestellen kan via deze link.