Recept van de dag: Frittata met gerookte zalm, dille en spinazie

doorValérie Wautersop 10/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 598 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g dille
  • 4 bio-eieren
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 1 potje lichte zure room
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Hak de dille fijn. Breek de eieren in een kom en klop los, samen met de helft van de fijngehakte dille, kruid met peper en zout.

2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook aan gedurende 3 minuten. Voeg de spinazie toe en stoof 1 minuut tot de spinazie geslonken is. Schenk er het eimengsel bij, verlaag het vuur en zet een deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.

3. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng de zure room met de citroenzeste, extra vierge olijfolie, de rest van de dille, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Snij de gerookte zalm in reepjes.

4. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Schik er de rucola en reepjes gerookte zalm op. Lepel er wat van de zureroomdressing over. Snij in spieën en serveer met de rest van de dressing.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 9  mei (12u 's middags) tot en met donderdag 16 mei middags 12 u. Levering op maandag 20 mei. Bestellen kan via deze link.