Recept van de dag: frittata van zalm, prei & aardappel

doorValérie Wautersop 10/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 25 à 30 minuten.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram krielaardappelen, met schil, gehalveerd
  • 1/4 blokje visbouillon
  • 200 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 prei, goed gewassen en in dunne ringen gesneden
  • 4 eieren
  • 2 el zure room
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • bladpeterselie, fijngehakt, naar wens
  • dille, naar wens
  • 200 gram zalm, in grote stukken gesneden
  • peper & zout
  • olijfolie

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Los de bouillon op in genoeg water voor aardappelen.
2. Kook de aardappelen in de visbouillon tot de aardappelen bijna gaar zijn.
3. Bereid alles voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
4. Voeg dan de broccoli en prei bij de aardappelen en laat koken tot zacht. Giet af en schik de aardappelen en groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie.
5. Meng de eieren, fijngehakte knoflook, zure room, bladpeterselie en dille in een kom. Kruid met peper en zout.
6. Leg de zalm bij de groenten en giet het eimengsel over het geheel. Plaats in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot de vis gaar is.

Dit recept werd je aangeboden door Foodbag. Wist je dat je bij Foodbag ook twee verschillende maaltijdboxen kunt bestellen, en dat met of zonder abonnementsformule? Neem zeker een kijkje op de website. Wie bestelt via Goed Gevoel krijgt bovendien een gratis spatelset cadeau.