Recept van de dag: fruitpizza

doorNele Annemansop 08/08/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Dit heb je nodig:

  • 1 pak gluten- en lactosevrij taartdeeg van Herta
  • 200 ml lactosevrije room om op te kloppen of kokosroom
  • 1 el esdoornsiroop
  • 500 g fruit in kleine stukjes om je pizza te versieren
  • 6 muntblaadjes
  • optioneel: pure chocolade om over het fruit te raspen

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het deeg zoals aangegeven op de verpakking.

2. Laat het deeg afkoelen en klop ondertussen de room met de esdoornsiroop tot een luchtige massa. Als je kokosroom gebruikt, zet het blikje dan eerst een uurtje in de diepvriezer zodat de room goed kan opstijven en klop dan de room op.

3. Smeer een laag room over je taartbodem en leg er dan het fruit op.

4. Werk af met munt en chocolade.

5. Dien meteen op, anders wordt de bodem plat.

Meer inspiratie nodig? Dit recept komt uit 'Iedereen eet mee' van Alexia Stevens (M-Books, € 22,50).