Recept van de dag: Gazpacho van rode biet
Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
· 340 gram rode bieten
· 100 gram zoete ui
· 2 teentjes knoflook
· 3 kleine Turkse komkommers
· Dille
· 2 eetlepels sherry-azijn
· Zout en peper
Zo ga je te werk:
1. Zet een pot met water op het vuur en doe de bieten erin. Laat koken tot wanneer je met een vork door de bieten kan.
2. Koel de bieten af, samen met het kookvocht. Als de bieten koud zijn, kan je het vel eraf trekken met je handen.
3. Snijd de rode bieten in stukjes en doe drie van de vier bieten in een blender samen met 480 ml van het kookvocht. Voeg ook een halve ajuin toe, alsook de twee teentjes knoflook, twee komkommers in blokjes, zout, peper, het sherry-azijn en de dille. Mix alles tot een zachte substantie. Plaats de soep in de koelkast.
4. Ter afwerking snij je de overgebleven biet en de komkommer in stukjes. Neem ook nog wat dille bij de hand en serveren maar!