Recept van de dag: Gebakken kipfilet met asperges en kruidenroomsaus

doorValérie Wautersop 23/05/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 566 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g krielaardappelen
  • 1 bussel witte asperges
  • 10 g dragon
  • 10 g bieslook
  • 2 kipfilets
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Was en halveer de krieltjes. Kook gaar in 15-20 minuten in gezouten water.
2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken. Hou wat van het kookvocht apart.
3. Pluk de kruiden en hak ze fijn. Kruid de kip met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
4. Blus de pan door per persoon een kopje van het kookvocht van de asperges toe te voegen en verkruimel de kippenbouillon erbij. Laat de saus tot de helft inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw voor de helft inkoken en voeg dan de fijngehakte kruiden toe en kruid met peper en zout.
5. Snij de kip in plakjes. Verdeel ze samen met de asperges en de krieltjes over de borden. Lepel hierover wat saus en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 18 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 25 mei 's middags 12 u. Levering op maandag 29 mei. Bestellen kan via deze link.