Recept van de dag: Gebakken kipfilet met snelle pastinaakgratin

doorValérie Wautersop 05/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 619 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • ½ potje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 2 kipfilets
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de pastinaken en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de pastinaakplakjes gedurende 6 minuten. Giet af en laat even afkoelen.

2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng door de lichte room. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel hierover de plakjes pastinaak. Kruid met peper en zout en schenk de lichte room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.

3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.

4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant.

5. Meng de rucola met de dressing. Serveer de gebakken kipfilets met de pastinaakgratin en de rucola.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 28 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 7 maart middags 12 u. Levering op maandag 11 maart. Bestellen kan via deze link.