Recept van de dag: Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes

doorValérie Wautersop 27/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 626 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1½ ui
  • 2 little gems
  • 2 kipfilets
  • 1 stick honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.

2. Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om.

3. Maak de blaadjes los van de little gem. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Hou even opzij.

4. Dep de kipfilets droog, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets mooi goudbruin aan beide kanten.

5. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.

6. Voeg de honing en balsamico toe aan de pan met de uitjes. Verhoog het vuur kort, tot de uien beginnen te karamelliseren en haal dan van het vuur. Kruid met peper en zout.

7. Meng de dressing met de little gem blaadjes. Serveer de zoete aardappelpuree met de gebakken kipfilets, de little gem en de balsamico-uitjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 22 november (12u 's middags) tot en met donderdag 29 november middags 12 u. Levering op maandag 3 december. Bestellen kan via deze link.