Recept van de dag: gegratineerde bloemkool

doorValérie Wautersop 11/01/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 337 kcal.

Dit heb je nodig:

  • 200 g ham, in blokjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 el bloem
  • 2 el paneermeel
  • 100 g kaas, gemalen
  • 250 ml melk
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water. Laat ze uitlekken.
2. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer glad. Schenk er al roerend de melk bij. Laat de saus zachtjes indikken.
3. Doe de helft van de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5. Doe de bloemkoolroosjes met de blokjes ham in een ingevette ovenschaal. Schenk er de kaassaus bij en bestrooi met het paneermeel en de rest van de kaas.
6. Zet de bloemkoolgratin 25 minuten in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.
Tip: lekker met gestoomde of gekookte aardappelen