Recept van de dag: Gegrilde steak met Thaise limoen-korianderdressing en rijst

doorValérie Wautersop 12/09/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 570 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g jasmijnrijst
  • 250 g kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 200 g rundersteak
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij de helft van de chilipeper heel fijn, snij de andere helft in fijne halve ringetjes.

3. Maak de dressing. Snij de helft van de korianderblaadjes fijn. Pers het sap van de limoen. Meng met de sojasaus, de fijngesneden koriander, de fijngesneden chilipeper en de suiker.

4. Bestrijk de rundersteak met de arachideolie. Verhit een grillpan (zorg dat ze goed heet is) en bak de steak 2-3 minuten aan beide kanten. Je kan dit ook in een gewone pan doen. Haal de steak uit de (grill)pan en laat 2-3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

5. Schik de kerstomaatjes, plakjes komkommer, blaadjes koriander, sojascheuten en halve ringetjes rode chilipeper op de borden. Kruid de rundersteak met peper en zout en snij in plakjes. Schik bovenop de salade. Bedruppel royaal met de dressing en serveer, samen met de rijst.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 september (12u 's middags) tot en met donderdag 13 september middags 12 u. Levering op maandag 17 september. Bestellen kan via deze link.