Recept van de dag: Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

doorValérie Wautersop 14/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 764 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • ½ citroen
  • ½ potje lichte zure room
  • 100 g spinazie
  • 2 zalmfilets, zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn.

2. Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.

3. Was de citroen goed en rasp de schil. Meng de zure room met de zeste van citroen en kruid met peper en zout.

4. Was de spinazie, laat goed uitlekken en doe in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat citroensap.

5. Bestrijk de zalmfilets met de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grill (of antikleefpan) en bak de zalmfilets 2-3 minuten per kant.

6. Serveer de gegrilde zalmfilets met de zoete aardappelsalade en de zureroomdressing.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 13 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 20 juni middags 12 u. Levering op maandag 24 juni. Bestellen kan via deze link.