Recept van de dag: gehaktbrood met spruitjes en witloof

doorValérie Wautersop 28/12/2016

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor twee personen.

Dit heb je nodig:

1 ui, fijngehakt
1 knoflookteentje, fijngehakt
citroentijm, naar wens
peterselie, naar wens, fijngehakt
1 ei
300 gram spruiten
150 kerstomaten
2 tl zure room
1 zakje mayonaise
2 stuks witloof, stonk verwijderen en grof snijden
1 el boter
olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bereid alles voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  3. Leg de tomaatjes in een ovenschaa en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats de tomaatjes in de oven gedurende 10 à 15 minuten tot ze barsten.
  4. Neem een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit de ajuin, look, tijm en peterselie tot de ajuin mooi bruin kleurt.
  5. Neem een grote kom. Meng het gehakt, de gebakken ajuin met kruiden en het eitje. Kruid het geheel met peper en zout.
  6. Kneed het gehakt met je hande en vorm voor elke persoon een gehaktbroodje.
  7. Boter een grote ovenschaal in en leg hierin de gehaktbroodjes. Schik de spruiten rond het gehakt. Besprenkel met een scheutje olijfolie en voeg een takje tijm toe. Plaats in de oven gedurende 15 à 20 minuten tot het gehakt mooi bruin gebakken is.
  8. Neem de tomaatjes uit de oven. Plaats ze in een mixer of beker en voeg de zure room toe. Mix tot een lekker sausje.
  9. Vermeng het witloof met de mayonaise en kruid met peterselie, peper en zout.
  10. Serveer het gehaktbroodje met de tomatensaus, spruitjes en witloofsalade.

Dit recept werd je aangeboden door Foodbag. Wist je dat je bij Foodbag ook twee verschillende maaltijdboxen kunt bestellen, en dat met of zonder abonnementsformule? Neem zeker een kijkje op de website. Wie bestelt via Goed Gevoel krijgt bovendien een gratis spatelset cadeau.