Recept van de dag: geitenkaasbruschetta met druiven en hazelnootjes

doorNele Annemansop 14/12/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag: een lekker aperitiefhapje!

Dit heb je nodig voor 12 hapjes:

  • ± 15 pitloze blauwe druiven
  • 4 takjes verse tijm
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 voorgebakken wit stokbroodje
  • ± 10 hazelnoten
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Zo ga je aan de slag:

  1. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). Rooster ze 1 minuut in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij de druiven in twee. Meng samen met de honing en de tijmblaadjes onder de hazelnoten.
  3. Snij het stokbrood in twaalf sneetjes en rooster ze in de broodrooster of onder de ovengrill.
  4. Besmeer de sneetjes brood met de geitenkaas en verdeel er de druiven-notenmengeling over.
Meer inspiratie nodig voor je feestdis? Dit recept komt uit 'Apero & co' van Colruyt, € 9,50.