Recept van de dag: Gerookte makreel en spinazie lasagne met komkommersalade

doorValérie Wautersop 22/12/2016

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: +/- 25 minuten

Dit heb je nodig:

  • 375 gram gerookte makreel, vel er afhalen en vlees losschrapen
  • 100 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • gehakte bladpeterselie, naar wens
  • bieslook, gesnipperd, naar wens
  • 4 lasagnevellen
  • 125 gram mozarella, in schijfjes gesneden
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1/2 komkommer, goed wassen en in ringen snijden
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot met water aan de kook.
2. Bereid alles voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
3. Kook de lasagnevellen tot ze plooibaar worden. Je hoeft ze niet gaar of al dente te koken.
4. Besprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en leg hierop 2 lasagnevellen. (of meer, afhankelijk van de grootte van je ovenschaal) Smeer ricotta over de vellen en bedek met gehakte peterselie, bieslook, makreel en daarna met spinazie. Leg een tweede laag lasagnevellen en herhaal de stappen tot al de vellen op zijn. Leg de mozzarella bovenop. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
5. Plaats ongeveer 20 - 25 minuten in de oven tot de mozzarella mooi bruin en gesmolten is.
6. Maak ondertussen de vinaigrette voor de salade. Meng de aangeduide hoeveelheid olijfolie, limoensap en geraspte gember samen, kruid naar smaak met peper en zout.
7. Giet de dressing over de komkommer ringen en geniet ervan samen met de lasagne.

Dit recept werd je aangeboden door Foodbag. Wist je dat je bij Foodbag ook twee verschillende maaltijdboxen kunt bestellen, en dat met of zonder abonnementsformule? Neem zeker een kijkje op de website. Wie bestelt via Goed Gevoel krijgt bovendien een gratis spatelset cadeau.