Recept van de dag: Geroosterde groenteschotel met blauwe kaas

doorValérie Wautersop 27/02/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 681 kcal

Dit heb je nodig:

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 stick honing
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g roquefort
  • 30 g walnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de witloofstronkjes. Schil de pastinaken en wortelen en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en leg ze erbij. Verdeel de olijfolie en honing over de groenten. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.

2. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico. Snij de bladpeterselie fijn. Verkruimel de roquefort. Hak de walnoten grof.

3. Haal de groenten uit de oven en schep over in een serveerschaal. Besprenkel de groenten met de dressing. Verdeel er de verkruimelde roquefort, bladpeterselie en geroosterde hazelnoten over en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 28 februari middags 12 u. Levering op maandag 4 maart. Bestellen kan via deze link.