Recept van de dag: Gevulde courgette met bulgur en feta

doorValérie Wautersop 22/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 670 kcal

Dit heb je nodig:

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g feta
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 1 zakje slamix
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verkruimel de feta.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het fijngehakte vruchtvlees van de courgette toe en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Haal de pan van het vuur en meng er de bulgur en verkruimelde feta door. Verdeel de mengeling over de courgettes en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Snij de tomaat in blokjes. Schep door de slamix. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamico en kruid met peper en zout.5. Serveer de gevulde courgettes met de salade en de dressing erover gelepeld.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 16 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 23 mei middags 12 u. Levering op maandag 27 mei. Bestellen kan via deze link.