Recept van de dag: Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

doorValérie Wautersop 11/01/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 681 kcal

Dit heb je nodig:

  • 130 g quinoa
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.

2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij het hoedje van de paprika's en ontpit ze. Dompel zowel de hoedjes als de rest van de paprika's 5 minuten onder in het kokende water.

3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten.

4. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en verkruimel er de groentebouillon bij. Roerbak en voeg na 3 minuten de tomatenpuree, per persoon 2 eetlepels water, de Provençaalse kruiden, de kurkuma, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en peper en zout toe. Meng de quinoa eronder en bak nog enkele minuutjes verder.

5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vul de paprika's met het quinoa-gehaktmengsel, zet hun hoedjes er weer op. Zet de paprika's in een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer 1 centimeter hoog. Dat zorgt ervoor dat de onderkanten niet verbranden. Plaats de paprika's 25 minuten in de oven en serveer ze.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 10 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 17 januari middags 12 u. Levering op maandag 21 januari. Bestellen kan via deze link.