Recept van de dag: Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en orzo

doorValérie Wautersop 26/02/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 763 kcal

Dit heb je nodig:

  • 250 g champignons
  • 30 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 rode paprika's
  • 100 g feta
  • 5 el paneermeel
  • 125 g orzo
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

2. Snij de champignons in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Pers de knoflook. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de paprika's overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Verkruimel de feta.

3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 4 minuten aan en voeg dan de hazelnoten toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten bakken en verdeel de vulling over de paprika's.

4. Meng het paneermeel en de helft van de peterselie in een kommetje. Meng er dan voorzichtig de feta door. Verdeel deze topping over de gevulde paprika's.

5. Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ingevette ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten verder bakken.

6. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en meng de rest van de peterselie door de orzo. Kruid met peper en zout.

7. Verdeel de gevulde paprika's en de orzo over de borden en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 februari (12u 's middags) tot en met donderdag 28 februari middags 12 u. Levering op maandag 4 maart. Bestellen kan via deze link.