Recept van de dag: Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

doorValérie Wautersop 09/07/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 679 kcal

Dit heb je nodig:

  • 4 tomaten
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 kl ras el hanout
  • 20 g koriander
  • 30 g amandelen
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees wat kleiner en hou opzij in een kommetje.

2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op.

Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.

3. Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook en snij de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de helft van de knoflook 3 minuten aan. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Schep uit de pan en roer de groenten en het vruchtvlees van de tomaten door de couscous. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout. Meng goed en vul hiermee de tomaten op en leg ze in een ovenschaal. Zet het hoedje van de tomaten er terug op. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Hak de koriander en amandelen grof en doe in een keukenrobot of vijzel. Voeg de rest van de knoflook, de Grana Padano, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel water en peper en zout toe en mix of stamp fijn tot een pesto.

5. Serveer de gevulde tomaten met de korianderpesto.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 5 juli (12u 's middags) tot en met donderdag 12 juli middags 12 u. Levering op maandag 16 juli. Bestellen kan via deze link.