Recept van de dag: gezonde quiche
Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat lekker en gezond is.

Een gezonde quiche zonder de room en het bladerdeeg? Dit is de ‘healthy’ versie waar je overal mee kan uitpakken: tijdens een picknick, op het werk of gewoon heerlijk voor jezelf.
Dit heb je nodig:
- 80 g quinoa
- 6 eieren
- 2 lente-uitjes (gesnipperd)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)
- verse kruiden: peterselie, bieslook, tijm (fijngesneden)
- broccoliroosjes (gekookt)
- 150 g geitenkaas
- peper & zout
- 100 g Griekse yoghurt
Zo ga je aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet hem dan door een zeef en meng hem met één ei tot alles mooi verdeeld is.
- Neem een ronde ovenschaal, leg er een bakpapier in en vorm hierop een bodem met de quinoa. Druk mooi aan met de achterkant van een lepel.
- Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
- Neem een grote kom en klop de overige eieren hierin los. Doe er de lente-uitjes, de ui, de knoflook en de verse kruiden bij. Meng alles goed door elkaar.
- Stort het eiermengsel nu op de quinoabodem en verdeel er de broccoliroosjes en de geitenkaas over.
- Kruid af met peper en zout. Plaats de quiche 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Meer lezen? 'Power body', Claudia Van Avermaet (Lannoo, € 24,99).