Recept van de dag: Gratin met vis en broccoli

doorValérie Wautersop 26/03/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 460 kcal

Dit heb je nodig:

1 broccoli

300 g vismengeling

30 g geraspte harde kaas

30 g amandelpoeder

300 ml melk

1 el mosterd

2 el maïszetmeel

snufje nootmuskaat

peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.

2. Doe de melk in een steelpannetje en leg de visblokjes erbij. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Let op dat de melk niet overkookt.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de geraspte kaas met het amandelpoeder.

4. Schep de vis voorzichtig uit de melk. Plet zachtjes met een vork en kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de melk begint te binden, haal ze van het vuur en roer er de mosterd en de rest van de geraspte kaas door. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Schep er nu voorzichtig de broccoliroosjes en de gepocheerde vis door.

5. Schep over in een ovenschaal en strooi er het amandelpoeder-mengsel over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje en serveer.

 Tip: TIP: Dit is een koolhydraatarme maaltijd. Wil je er toch een extra vulproduct bij serveren, serveer dan met aardappelpuree.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 28 maart middags 12 u. Levering op maandag 1 april. Bestellen kan via deze link.