Recept van de dag: Griekse ovenschotel (Briam) met gebakken feta

doorValérie Wautersop 20/11/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 564 kcal

Ingrediënten:

                       1 aubergine

                       1 teentje knoflook

                       300 g vastkokende aardappelen

                       ½ courgette

                       1 tomaat

                       250 ml tomatenpassata

                       1 kl gedroogde oregano

                       100 g feta

                       10 g bladpeterselie

                       2 el olijfolie

                       1 el olijfolie extra vierge

                       peper en zout

 

 Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de plakjes aubergine 4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en kruid met peper en zout.

2. Pel en snij de knoflook in plakjes. Was en snij de aardappelen in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.

3. Snij de courgette en de tomaat in plakjes. Doe de passata in een kom en meng er de plakjes knoflook, gedroogde oregano en peper en zout door.

4. Hussel de groenten voorzichtig door de saus en schep dan over in een ovenschotel. Maak plaats vrij in het midden en leg de blok feta in het midden. Kruid het geheel met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Snij de bladpeterselie fijn.

6. Serveer de ovenschotel met de bladpeterselie erover gestrooid en de extra vierge olijfolie erover gedruppeld.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 november (12u 's middags) tot en met donderdag 21 november middags 12 u. Levering op maandag 25 november. Bestellen kan via deze link.