Recept van de dag: Griekse pasta met puttanescasaus en feta

doorValérie Wautersop 14/05/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 621 kcal

Dit heb je nodig:

  • 125 g orzo
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 150 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij. Spoel de orzo met heet water.

2. Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in twee en snij in dunne plakjes. Snij de tomaten in blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de sjalot toe. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomaten en het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.

4. Halveer de olijven. Voeg de olijven en kappertjes aan de saus toe en laat nog 5 minuten garen. Snij de feta in blokjes.

5. Serveer de orzo met de puttanescasaus. Werk af met blokjes feta.

 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 10 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 17 mei ’s middags 12 u. Levering op dinsdag 22 mei. Bestellen kan via deze link.