Recept van de dag: Griekse quinoabowl

doorNathalie Topsop 13/06/2018

Elke dag schotelen we je een recept voor dat zowel lekker als gezond is. Vandaag op het menu: een Griekse quinoabowl.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 kopje quinoa
  • 1 en 1/2 kopjes water
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1/2de komkommer
  • een halve avocado
  • 80 g fetakaas
  • olijfolie
  • appelazijn
  • zout en water
  • een handjevol bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • twee pitabroodjes

Zo ga je aan de slag:

1. Spoel de quinoa in een vergiet. Neem een steelpannetje en toast de quinoa lichtjes. Roer goed. Voeg dan het water toe, en breng aan de kook.

2. Draai dan het vuur wat lager, bedek de kookpot met een deksel en en laat 12 à 13 minuten sudderen. Roer regelmatig om, en voeg eventueel een beetje water toe.

3. Snijd de groenten en de avocado in blokjes terwijl de quinoa kookt. Rooster de pitabroodjes tot ze krokant zijn, en snijd ze dan in stukken. Hak de bladpeterselie fijn.

4. Eventueel kan je de quinoa even laten afkoelen in de koelkast. Meng ondertussen een eetlepel olijfolie met een halve eetlepel appelazijn, een theelepel mosterd en peper en zout.

5. Roer de groenten onder de quinoa en verdeel over de borden. Voorzie elk bord van wat dressing. Werk af met bladpeterselie en verkruimelde feta. Serveer met de pitabroodjes.