Recept van de dag: Griekse rijstschotel

doorValérie Wautersop 08/01/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 599 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 350 ml tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.

4. Serveer met de verkruimelde feta en fijngesneden peterselie erover gestrooid. 

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 4 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 11 januari 's middags 12 u. Levering op maandag 15 januari. Bestellen kan via deze link.