Recept van de dag: groene aspergesoep met mascarpone

doorNathalie Topsop 17/05/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Image credit: Tatiana Frank

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

• 500 g groene asperges
• 1 prei
• boter
• 1 l kippen- of groentebouillon
• enkele stengels bieslook
• 100 g mascarpone
• peper en zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwijder het onderste, taaie gedeelte van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken. Houd de aspergepunten apart. Snijd de prei in ringen.
  2. Stoof de prei aan in wat boter.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
  4. Voeg de aspergestukken toe. Laat 10 minuten koken.
  5. Mix de soep.
  6. Voeg de aspergepunten toe en laat de soep nog 5 minuten koken.
  7. Snipper de bieslook.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  9. Laat de mascarpone smelten in de soep en strooi de bieslook erover.

Soep is goed voor elk, en dat elke dag van de week! Als licht voorgerecht, stevige maaltijdsoep of fruitig dessertje: je vindt maar liefst 100 soeprecepten voor elk seizoen in deze 'Alle Dagen Soep (MBooks, € 19,99).