Recept van de dag: groene aspergesoep met mascarpone
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen
Dit heb je nodig:
• 500 g groene asperges
• 1 prei
• boter
• 1 l kippen- of groentebouillon
• enkele stengels bieslook
• 100 g mascarpone
• peper en zout
Zo ga je aan de slag:
- Verwijder het onderste, taaie gedeelte van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken. Houd de aspergepunten apart. Snijd de prei in ringen.
- Stoof de prei aan in wat boter.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg de aspergestukken toe. Laat 10 minuten koken.
- Mix de soep.
- Voeg de aspergepunten toe en laat de soep nog 5 minuten koken.
- Snipper de bieslook.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Laat de mascarpone smelten in de soep en strooi de bieslook erover.
