Recept van de dag: Groentelasagne

doorValérie Wautersop 12/03/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 459 kcal

Dit heb je nodig:

  • 100 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g ricotta
  • 40 g gratinkaas
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 lasagnevellen
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de spinazie fijn en pers de knoflook. Doe de ricotta in een kom en meng er de spinazie en de helft van de geperste knoflook door. Kruid met peper en zout.

2. Snij de courgette in plakjes. Snij de ui fijn en de aubergine in blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, de resterende knoflook en de blokjes aubergine aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.

4. Neem een ovenschaal en doe er wat tomatensaus in. Leg er de helft van de lasagnevellen op (laat ze niet overlappen). Schep de helft van de resterende tomatensaus op de lasagnevellen en leg daarop de helft van de plakjes courgette. Bedek met de helft van de ricottamengeling.

5. Herhaal stap 4 voor een tweede laag van de lasagne. Bestrooi met de gratinkaas en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 8 maart (12u 's middags) tot en met donderdag 15 maart 's middags 12 u. Levering op maandag 19 maart. Bestellen kan via deze link.