Recept van de dag: havermoutkoekjes

doorValérie Wautersop 26/12/2016

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten tot 1 uur * 534 kcal

Dit heb je nodig:

  • 100 gram pure chocolade (minstens 70 procent cacao)
  • 60 gram hazelnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 125 gram havermoutvlokken
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gram voltarwemeel
  • 125 ml magere yoghurt
  • 300 gram roeryoghurt
  • 30 gram boter
  • 1 tl kaneel
  • snuifje zout

Zo ga je aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175° C.
  2. Klop de boter met de suiker en de yoghurt tot een glad mengsel.
  3. Voeg het meel, de kaneel, een snuifje zout en 1 tl bakpoeder toe en roer het mengsel goed door elkaar.
  4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze in grove stukjes
  5. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer ze samen met de havermout, rozijnen en hazelnoten door het mengsel.
  6. Maak balletjes van het deeg en druk ze plat tot koekjes.
  7. Bekleed een ovenrooster met bakpapier en schik de koekjes hierop. Bak de koekjes in 15 à 20 minuten goudbruin.
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  9. Serveer de koekjes met een portie roeryoghurt.