Recept van de dag: Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en bruine rijst

doorValérie Wautersop 05/12/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 864 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g bruine rijst
  • 4 wortelen
  • 2 sticks honing
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de wortelen. Meng de helft van de honing, de ras el hanout, peper, zout en de olijfolie in een kommetje. Bestrijk de wortelen met de marinade en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om. Strooi er de laatste 5 minuten de pijnboompitten over.

3. Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.

4. Meng de geroosterde wortelen, pijnboompitten, fijngesneden bladpeterselie, rozijnen en de dressing door de bruine rijst. Overstrooi met de feta en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 29 november (12u 's middags) tot en met donderdag 6 december middags 12 u. Levering op maandag 10 december. Bestellen kan via deze link.