Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Recept van de dag: Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

doorValérie Wautersop 31/10/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 420 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode chilipeper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ blikje erwten
  • 450 g bloemkool
  • 30 g amandelschilfers
  • 2 kl currypoeder
  • 2 kl kurkuma
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Giet de erwtjes af en laat uitlekken.

2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng terug aan de kook en schep na 1 minuut uit het water. Hou het water bij.

3. Zet een grote pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof, totdat ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de plantaardige olie in de pan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe. Voeg dan de aardappelblokjes toe en zet onder met het kookvocht van de bloemkool. Voeg een snufje zout toe en dek af met een deksel. Laat een 10-tal minuten koken tot de aardappelen bijna beetgaar zijn. Pluk ondertussen de korianderblaadjes.

4. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de erwtjes en de bloemkool toe. Laat ongeveer 10 minuten verderkoken tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Werk af met korianderblaadjes en amandelschilfers.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 25 oktober (12u 's middags) tot en met donderdag 1 november middags 12 u. Levering op maandag 5 november. Bestellen kan via deze link.