Recept van de dag: Indiase boterkip met spinazie

doorValérie Wautersop 26/06/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 659 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • 150 g spinazie
  • 2 kipfilets
  • 1 el tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kl garam masala
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el amandelschilfers
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de ui fijn. Pluk de blaadjes koriander. Hak de stengels van de koriander fijn. Was de spinazie. Snij de kipfilets in blokjes en rol ze door de tandoori kruidenmix.

2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

3. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en roerbak de ui en de steeltjes van de koriander gedurende 3-4 minuten. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak nog 5 minuten tot de kip mooi goudbruin aan de buitenkant is.

4. Voeg dan de tomatenpuree en per persoon 150 milliliter warm water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten pruttelen, roer er dan de garam masala door. Kruid met peper en zout.

5. Haal van het vuur en roer er de yoghurt, de boter en de spinazie door. Laat 3 minuten staan tot de spinazie geslonken is.

6. Serveer de boterkip met de rijst, de amandelschilfers en de blaadjes koriander.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 21 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 28 juni middags 12 u. Levering op maandag 2 juli. Bestellen kan via deze link.