Recept van de dag: Indiase linzensoep met pitabroodjes
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 759 kcal
Ingrediënten:
1 ui
1 rode paprika
1 teentje knoflook
2 kl currypoeder
500 ml tomatenpassata
1 groentebouillonblokje
75 g rode linzen
10 g koriander
4 pitabroodjes
2 kl garam masala
125 ml kokosmelk
1 el olijfolie
peper en zout
Bereiding:
1. Snij de ui en rode paprika in blokjes. Pers de knoflook.
2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en paprika toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
3. Voeg de tomatenpassata, per persoon 200 milliliter warm water, de groentebouillon en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
4. Pluk de blaadjes koriander. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Bewaar onder aluminiumfolie.
5. Voeg de garam masala en kokosmelk toe en mix de soep. Kruid bij met peper en zout. Werk de soep af met korianderblaadjes. Serveer met de pitabroodjes.