Recept van de dag: Indiase pompoencurry

doorValérie Wautersop 22/01/2020

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 756 kcal

Ingrediënten:

                       1 ui

                       2 teentjes knoflook

                       20 g gember

                       ½ flespompoen

                       1 stengel selder

                       150 g jasmijnrijst

                       2 kl garam masala

                       200 ml kokosmelk

                       20 g pompoenpitten

                       1½ el arachideolie

                       peper en zout

 

 

Bereiding:

1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Halveer de selder in de lengte en snij in stukjes.

2. Verhit de arachideolie in een grote kookpot en voeg de blokjes pompoen toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten bakken. Schep af en toe om.

3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

4. Voeg nu de knoflook, gember en garam masala toe aan de pompoen. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, verlaag het vuur en voeg de selder en ui toe, kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten.

5. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook (maar let op dat het niet hard kookt). Roer goed om en laat 6 minuten pruttelen. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.

6. Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op.

7. Serveer de pompoencurry met de rijst en werk af met de pompoenpitten.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 16 januari (12u 's middags) tot en met donderdag 23 januari middags 12 u. Levering op maandag 27 januari. Bestellen kan via deze link.