Recept van de dag: Kabeljauw met citroen-kappertjessaus en couscous

doorNele Annemansop 06/11/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 736 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 el kappertjes
  • 2 kabeljauwfilets (met vel)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode paprika en courgette in blokjes. Snij de ui fijn. Was en rasp de schil van de citroen en snij in 2. Pers de helft van de citroen uit en snij de andere helft in partjes.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de ui, courgette en paprika gedurende 4 minuten aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou opzij in een kommetje.

3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.

4. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de kappertjes toe en de zeste en het sap van de citroen. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en hou even apart.

5. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de groenten gebakken hebt en bak de kabeljauwfilets gaar aan beide kanten.

6. Meng de gebakken groenten door de couscous. Schep de couscous op de borden en schik er een kabeljauwfilet op. Werk af met de citroen-kappertjes saus. Serveer met een partje citroen.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 1 november (12u 's middags) tot en met donderdag 8 november middags 12 u. Levering op maandag 12 november. Bestellen kan via deze link.