Recept van de dag: Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

doorValérie Wautersop 07/06/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 620 kcal

Dit heb je nodig:

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el azijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, pel de knoflook. Kook de aardappelen en de knoflook 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

2. Was de spinazie (hou enkele blaadjes apart) en stoof kort aan in een pan met de helft van de olijfolie, tot de spinazie mooi geslonken is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

3. Plaats de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.

4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.

5. Snij de lente-uitjes in ringetjes . Doe de aardappelen en de knoflook in een kom en voeg de boter en de melk toe. Plet de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot een puree en voeg de lente-uitjes toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

6. Verdeel de puree met de vis over de borden en serveer met een gepocheerd eitje en enkele blaadjes spinazie.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 6 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 13 juni middags 12 u. Levering op maandag 17 juni. Bestellen kan via deze link.