Recept van de dag: kalfsfricassee
Elke dag schotelen we je met plezier een nieuw recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 4 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 365 kcal.
Dit heb je nodig:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 tl olijfolie
- 500 g mager kalfsvlees, in stukken
- 2 tl paprikapoeder
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 1 kruidentuiltje (laurier,peterselie,selder,wortel)
- 1 tl tijm
- peper en zout
- 500 g champignons, in kwartjes
- 2 el maïszetmeel
- 1⁄2 citroen
- 60 ml magere room
Zo ga je aan de slag:
- Stoof de uisnippers aan in twee theelepels olijfolie. Bak hierin het kalfsvlees goudbruin. Schenk heet water toe tot het vlees onder staat.
- Breng op smaak met het paprikapoeder, bouillonblokje, kruidentuiltje, tijm, peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen.
- Bak de champignons aan in de resterende olijfolie. Voeg toe aan het gerecht.
- Bind het gerecht met maïszetmeel. Pers er de citroen boven uit en roer de room erdoor. Laat nog 1 minuut sudderen en haal van het vuur.
Keuze van de redactie