Recept van de dag: Kip Biryani met sperziebonen
Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 650 kcal
Dit heb je nodig:
- 1 rode ui
- 20 g gember
- 200 g sperziebonen
- 2 kipfilets
- 1 el currypoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 el tomatenpuree
- 150 g jasmijnrijst
- 30 g rozijnen
- ½ potje magere Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Zo ga je aan de slag:
1. Pel en snij de rode ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
2. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
3. Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel de kippenbouillon erover en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
4. Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
5. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
6. Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep Griekse yoghurt.
Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 14 september (12u 's middags) tot en met donderdag 21 september 's middags 12 u. Levering op maandag 25 september. Bestellen kan via deze link.