Recept van de dag: Kip Biryani met sperzieboontjes

doorValérie Wautersop 07/08/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat lekker en gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 616 kcal

Dit heb je nodig:

1 rode ui
20 g gember
150 g sperziebonen
2 kipfilets
1 el currypoeder
1 kippenbouillonblokje
1 el tomatenpuree
150 g jasmijnrijst
30 g rozijnen
½ potje magere Griekse yoghurt
1 el olijfolie
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Pel en snij de rode ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
2. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
3. Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
4. Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg ook de sperziebonen en rozijnen toe.
5. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje tot de rijst gaar is.
6. Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep Griekse yoghurt.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 2 augustus (12u 's middags) tot en met donderdag 9 augustus middags 12 u. Levering op maandag 13 augustus. Bestellen kan via deze link.