Recept van de dag: Kip masala met zoete aardappelen

doorValérie Wautersop 08/05/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: 30 minuten à 1 uur * 599 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl currypoeder
  • 2 kl garam masala
  • 400 g zoete aardappelen
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 100 g spinazie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Snij de rode ui in partjes en pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes. Doe de plantaardige olie, het currypoeder, de garam masala, de rode ui, de knoflook, de kippenblokjes en peper en zout in een kom. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten marineren.

2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes.

3. Verhit een stoofpot en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan per persoon 200 milliliter warm water toe. Breng aan de kook, voeg de blokjes zoete aardappelen toe, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.

4. Proef of de kip en zoete aardappel gaar zijn en roer er dan de spinazie door. Laat nog 2 minuten doorgaren. Kruid met peper en zout en serveer.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 2 mei (12u 's middags) tot en met donderdag 9 mei middags 12 u. Levering op maandag 13 mei. Bestellen kan via deze link.