Recept van de dag: Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous

doorValérie Wautersop 10/12/2019

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 495 kcal

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g bloemkool
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

1. Snij de ui in halve ringen. Snij de kip in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in vier. Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.

2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 1 minuut glazig en voeg dan de helft van de ras el hanout en kurkuma toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 4 minuten bakken.

3. Voeg de gedroogde abrikozen toe, samen met per persoon 75 milliliter heet water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur, kruid met peper en zout.

4. Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot of blender doen. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de bloemkoolcouscous, de rest van de ras el hanout en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten, tot de bloemkoolcouscous zacht is. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.

5. Serveer de bloemkoolcouscous met het stoofpotje van kip en abrikozen. Strooi er de amandelschilfers over en werk af met korianderblaadjes.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 5 december (12u 's middags) tot en met donderdag 12 december middags 12 u. Levering op maandag 16 december. Bestellen kan via deze link.