Recept van de dag: Kip met pistachenootjes en gebakken patatjes

doorValérie Wautersop 21/11/2017

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 585 kcal

Dit heb je nodig:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilets
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nog eens doormidden. Kook de aardappelen halfgaar in gezouten water gedurende 12 minuten. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuten meekoken.

2. Pers de knoflook. Hak de dragon met de steeltjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes.

3. Verhit een grote antikleefpan en rooster de pistachenootjes hierin 2-3 minuten (zonder vetstof). Schep uit de pan en hak ze grof.

4. Doe de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes mooi goudbruin. Giet de aardappelen en boontjes af en voeg dan bij de kippenreepjes. Voeg de knoflook en de boter toe. Laat nog 3 minuten verder bakken, totdat de aardappelen mooi krokant zijn.

5. Schep alles uit de pan in een kom en voeg de kappertjes, pistachenootjes, de wittewijnazijn en de gehakte dragon toe. Kruid met peper en zout en schep goed om. Schep dan op de borden.