Recept van de dag: Kip met puttanescasaus en rijst

doorValérie Wautersop 12/06/2018

Elke dag schotelen we je met plezier een recept voor dat zowel lekker als gezond is.

Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 688 kcal

Dit heb je nodig:

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in 2 en snij in plakjes. Halveer de olijven.

3. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kipfilets 3 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.

4. Voeg nu de sjalot toe aan de pan waarin je de kip gebakken hebt. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.

5. Leg de kipfilets terug in de pan en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de olijven en kappertjes toe en laat nog 5 minuten garen. Proef en kruid met peper en zout.

6. Serveer de kip met de puttanescasaus en de rijst.

Dit is een recept van één van de Goed Gevoel gerechten uit de 15gram foodbox. Wie via onze website bestelt krijgt € 10 korting op zijn maaltijdbox met de code 15GGG10. Bestellen kan vanaf donderdag 7 juni (12u 's middags) tot en met donderdag 14 juni middags 12 u. Levering op maandag 18 juni. Bestellen kan via deze link.